Apistogramma trifasciata

 Andere kleine aquaria

 

Up

 

Naast de Aqua40 zijn er nog tal van andere kleine aquaria in de handel. Graag wil ik bezitters van deze aquaria uitnodigen om hun ervaringen, samenstelling van de bevolking en foto's te sturen. Voorwaarde is wel dat het om een aquarium gaat dat geen grotere inhoud heeft dan 40 liter. Stuur uw materiaal naar aqua40@schuitemaker.info

  Moon heeft een drietal glazen bakjes laten maken van 20 x 30 x 30 cm. Samen passen die net onder een aquariumkap.  Alleen in het middelste bakje gebruikt zij een verwarming. Maar alle drie de bakjes hebben een eigen filtertje. In deze kleine bakjes hoopt ze garnalen te kweken.

  16 april 2005 update:

  Net iets te groot (45 liter) volgens de definitie van deze site (40 liter), maar te mooi om achter te houden het Zuid Amerika biotoop van Wouter. In de bak staan Limnobium Laevigatum, Potamogeton Gayi, Echinodorus parviflorus, Sagittaria subulata en Elodea densa. Op dit moment heeft hij er Apistogramma Nijsseni in, maar hij hoopt er A. trifasciata of bitaeniata in te gaan houden. Deze krijgen dan gezelschap van Corydoras pygmeaus. 

  Mijn eigen 'net iets te grote' bakje (72 liter). Recent opgezet ZA-bioptoop voor de huisvesting van een nog te determineren Apistogramma soort (2m/1v), 5 Otocinclus arnoldi, 5 Corydoras habrosus, Endlers (2m/2v). Als beplanting staan er de grote zwaardplant (Echinodorus paniculatus/bleheri) en een groep Echinodorus harbig.

 

Dit is de Aqua-65 van Sylvan Staub. Naast Endlers zitten er ook nog 1 Labeo Frenatis, 2 Siamese Algeneters en 1 Ancistrus Dolichopterus en 1 Farlowella Acus in het aquarium. Sylvan heeft wel het filter van de achterwand verwijderd.

 

Dit is het Guppybakje van Nina (12 jaar) uit Lebbeke, BelgiŽ.

 
 


 

All materials, text and pictures, are under copyright of Joost Schuitemaker, Lelystad, The Netherlands.
Except for all names of firms and their products which are owned and copyright protected by the respective firms.

(c) 2005 J.H.N.Schuitemaker