Apistogramma trifasciata

 Aqua-40 IV

 

Up

 

AziŽ

In dit vierde en laatste wilde ik iets anders doen dan in de eerste drie. Hierin staan andere planten en totaal andere dieren.

Naast weer een Eheim 200880 en een Jaeger verwarming bestaat de aankleding uit een stuk kienhout en 'donker' grind.

Momenteel zitten er een groot aantal regenboog garnalen (Neocaridina tiwarii) in. De grootste zijn ongeveer 2,5 cm. En hoewel de garnalen onder invloed van de watercondities van kleur kunnen verschillen zijn de garnalen in dit aquarium allemaal redelijk hetzelfde van kleur.

Daarnaast zit er een viertal glasgrondeltjes (Gobiopterus chuno) in. Fascinerend vanwege het feit dat ze geheel doorzichtig zijn en de zwemblaas als een luchtbel zichtbaar is (zie de foto hieronder). Er nog weinig bekend van deze visjes die maar spaarzaam ingevoerd worden uit AziŽ. Ik voer ze cyclops, fijn droogvoer en artemia. Het is goed te controleren of ze gegeten hebben. Het darmstelsel is dan duidelijk ondoorzichtig geworden. Twee van de visjes zijn geheel kleurloos. De andere twee hebben een gele rug. Aangezien deze twee continu met elkaar overhoop liggen denk ik dat het de mannen zijn. Verder heb ik nog geen verschillen tussen de vier visjes kunnen ontdekken. In tegenstelling tot veel grondelsoorten heb ik deze nog niet in de buurt van of op de grond gezien. Ze zweven continu in de middelste of bovenste waterlagen.

Glasgrondel (Gobiopterus chuno)


 

All materials, text and pictures, are under copyright of Joost Schuitemaker, Lelystad, The Netherlands.
Except for all names of firms and their products which are owned and copyright protected by the respective firms.

(c) 2005 J.H.N.Schuitemaker