Apistogramma trifasciata

 Kiekeboe!!!

 

Up

 

Een fascinerend schouwspel is gegarandeerd met de bewoners van dit aquarium. Want Lamprologus multifasciatus is geenszins een visje dat rustig in het aquarium doorbrengt.

Ook het inrichten van de bak naar uw zin kunt u wel vergeten met deze uit het Tanganyika meer afkomstige dieren. De hele dag door zullen deze dieren bezig zijn met hun schelp en het daaromheen liggende terrein te re-stylen. Met monden vol wordt het zand onder de schelpen vandaan gesleept om het vervolgens elders in de bak weer uit te spugen, bij voorkeur tegen de voorruit.
Op die manier brengen de dieren hun schelp in de door hun gewenste positie. Mocht dit uiteindelijk lukken dan zullen deze dieren een koppel vormen en uiteindelijk vrije gemakkelijk overgaan tot het zorgen voor nakomelingen.
Ondanks zijn geringe afmetingen van maximaal 4cm is dit diertje slechts beperkt geschikt voor een aquarium van deze afmetingen. 4 volwassenen zoals nu aanwezig gaat prima, maar eventuele nakweek dient op tijd te worden uitgevangen om gevechten om de broodnodige territoria te voorkomen.

Om het bakje enigszins met planten aan te kleden is gekozen voor de kosmopoliet Vallisneria spiralis.

(c) tekst en foto's op deze pagina zijn van Marco Aukes zelf


 

All materials, text and pictures, are under copyright of Joost Schuitemaker, Lelystad, The Netherlands.
Except for all names of firms and their products which are owned and copyright protected by the respective firms.

(c) 2005 J.H.N.Schuitemaker