Apistogramma trifasciata

 Amanoís Eiland

 

Up

 

Enigszins geÔnspireerd door de Japanse aquarium kunstenaar Takashi Amano is dit aquarium ingericht. Rond dit Amano eiland bevinden zich enkele zeer interessante dieren.

Vroeger bekend als Badis badis bengalensis gaat het maximaal 2 cm wordende in het aquarium aanwezige baarsje tegenwoordig onder de benaming Dario dario door het leven. Dit zeer fraaie beestje is een must voor iedereen die zich slechts een klein aquarium kan veroorloven.
Afkomstig uit India is dit makkelijke diertje al menigmaal nagekweekt in aquaria. Het belangrijkste hiervoor is dat de mannetjes genoeg holletjes kunnen vinden in het aquarium. Bijvoorbeeld de hulsjes van fotorolletjes zijn hiervoor uitermate geschikt. Hierin worden eitjes afgezet welke vervolgens worden bewaakt door de man.

Op de bodem scharrelen enkele exemplaren van een meervalletje rond dat ook uit India afkomstig is: Hara jerdoni. Dit zeer bijzondere diertje van maximaal 4 cm is soms lastig te vinden, omdat hij het heerlijk vind om zich in het zand in te graven. Hij komt echter ook regelmatig naar boven om rustig door de bak te zwemmen.
Hoewel er weinig over deze dieren bekend is, is voor een goede verzorging een gematigde temperatuur aan te raden.

De garnalen in dit bakje laten zich vertegenwoordigen door een in het in oog springende vertegenwoordiger: Neocaridina denticulata sinensis var. red. Deze prachtige rode garnaal is ook weer afkomstig uit AziŽ.

Voor de beplanting is weer gekozen voor wat plantjes van de nieuwe lichting aquariumplanten die tegenwoordig nieuw worden aangeboden: Monosolenium tenerum (levermos), Blyxa japonica en Proserpinaca palustris.

(c) tekst en foto's op deze pagina zijn van Marco Aukes zelf


 

All materials, text and pictures, are under copyright of Joost Schuitemaker, Lelystad, The Netherlands.
Except for all names of firms and their products which are owned and copyright protected by the respective firms.

(c) 2005 J.H.N.Schuitemaker